Reklama
 
Blog | Vítězslav Praks

Podpořte kandidáty Občanského monitoringu do Rady pro ČT a rady ČRo

Do konce ledna 2014 měla občanská sdružení dle zákona právo zaslat do Poslanecké sněmovny návrh na kandidáty do Rady pro Českou televizi a rady pro Český rozhlas. Využil jsem tohoto práva a přes Občanský monitoring oslovil - a pro kandidaturu přemluvil - tyto kandidáty...

prof. Martin Putna (narozen 30.5.1968 v Písku), Literární historik, autor mnoha odborných i popularizačních publikací, moderátor kulturních pořadů. Kontakt.

Mgr. Vladimír „Lábus“ Drápal (narozen 27.3. 1964 v Lounech), ředitel Vrchlického divadla v Lounech a Galerie města Loun, ale také nezávislý kulturní organizátor, publicista a majitel Guerrila recordsKontakt.

Ondřej Kobza (narozen 5.1.1979 v Ústí nad Orlicí), Kavárník, organizátor kulturních akcí, autor projektu piána na ulici a desítek dalších projektů, zejména Cafe v leseKontakt.

Reklama

Ing. Ivo Pujman (narozen 19.1.1957 v Praze), ekonom, letecký historik. Kontakt.

Ing. Roman Kučera (narozen 12.11.1963 v Jihlavě), programátor, reportér, fotograf, dobrovolný novinář, který se systematicky věnuje problematice médií v ČR, systematicky dochází na jednání Rady ČT a Rady ČRo jako zástupce veřejnosti. Kontakt.

Václav Brůžek (narozen 14.6.1952 v Havlíčkově Brodě), dobrovolný novinář, aktivista pro ochranu historických památek. Kontakt.

Jsem přesvědčen, že všichni výše uvedení kandidáti by významně přispěli k lepšímu fungování Rady pro ČT i pro ČRo, potažmo médií. V Radě pro Českou televizi bude zvoleno šest kandidátů, v Radě pro Český rozhlas tři kandidáti. Kandidáty do obou rad bude v únoru volit Poslanecká sněmovna. Bližší informace o Radě pro Českou televizi a Radě pro Český rozhlas je zde.  Stávající členové Rady pro Českou televizi jsou zde. Stávající členové Rady pro Českýrozhlas jsou zde.

Podání

Podání včetně všech příloh jsme v minulém týdnu odeslali doporučeně, složku jsme pojistili na nejvyšší možnou částku, na 50.000 Kč.

Další kroky

Nyní budeme psát jednotlivým poslancům a žádat je o podporu pro tyto naše kandidáty. Už jsme s tím fakticky začali a už máme dohodnutou podporu prvních poslanců. Připravujeme podpůrné akce – setkání s kandidáty, diskusní večery na téma Rady ČT a Rady pro ČRo, sérii článků.

Podpořte tuto aktivitu

Líbí se Vám naše iniciativa? Chtěli byste tuto akci a tyto kandidáty podpořit? Učiňte tak. Pomozte s propagací výše uvedených kandidátů. Napište poslancům, že chcete tyto kandidáty, nikoliv jména navržená stranickými sekretariáty. Jste nespokojeni se současnou podobou fungování ČT a ČRo? Máte konkrétní návrhy, co změnit? Napište našim kandidátům, viz výše kontakty. Nebo přijďte na připravovaná fyzická (i elektronická) setkání s kandidáty.

Dokumenty

Bližší informace o volbě – výzva předsedy Poslanecké sněmovny je zde.

Z hlediska „Ringu“ „konkurenční“ kandidátku občanských sdružení, si můžete přečíst zde. – Doporučujeme k přečtení, i zde jsou zajímavá jména. Jen nevíme, proč v článku nejsou uvedeny i nominace Ringu. Návrhy na kandidáty jsme poslali včas a podali je na papíře a pro jistotu i elektronicky – datovou schránkou. Budeme to nyní zjišťovat.