Reklama
 
Blog | Vítězslav Praks

Arnošte, jedeme! [za Podněty.cz do Krumlova]

V úterý 29.7. 2014 vyrážíme do Českého Krumlova, kde sídlí centrála občanského sdružení www.Podnety.cz - jedeme stisknout ruku a vzdát hold předsedovi sdružení podnety.cz Arnoštovi Bednářovi (na fotce) a chystáme se s ním rozeběhnout spolupráci "Ringu" s www.podnety.cz ...protože Arnošt Bednář, ve věku 83 let, stále táhne velkou část aktivit svého občanského sdružení - a pomoc by podle svých slov přivítal.

Pomoc bude zřejmě zejména v těchto oblastech:

  • Pomoc s tříděním podnětů
  • Pomoc se zpracováním podnětů – trackování podnětů do oblasti působnosti, dopisování stanovisek.
  • Podávání podnětů na konkrétní obce / orgány státní správy
  • Komunikace se zadavateli podnětů

Cíl

  • Aby se z podnětů stal oficiální „issue tracking system“ pro komunikaci občanů se státní správou na všech úrovních.
  • Aby žádná podstatná závada či otázka nebyla ponechána bez odpovědi – byla tím či oním způsobem dotáhnuta do konce, vyřešena.

Je-li něco přímá demokracie, jsou to podnety.cz

Reklama

…systém, kde jakýkoliv občan může zadat podnět a systém eviduje všechny související informace a dokumenty až do vyřešení podnětu.

 

Komunita

V databázi podnety.cz je v současnosti přes 4000 podnětů. Kolik je to lidí! – a aktivních lidí. Informační systém podnety.cz zajistí, aby se jejich podněty a aktivita nerozplynula v šumu a neurčitosti, naopak, aby byla dotažena do úspěšné koncovky.

..zaujala Vás tato oblast? Chtěli byste se do ní zapojit? Učiňte tak! Kontaktuje nás v Ringu nebo Arnošta Bednáře z Podnety.cz. Budeme se snažit pro práci na podnětech snažit využít i spolupráci Ringu s vysokými školami – využít studenty na praxi v této oblasti.

 

Online diskuse s Arnoštem Bednářem

Odpoledne / večer se chystám podniknout s Arnoštem Bednářem online diskusní setkání, kde zevrubně probereme celý projekt, proto sledujte web a facebook. (Neznám nyní přesný čas diskuse). Rozhovor s Arnoštem Bednářem bude jistě více než inspirativní a nabíjející. Jako obvykle, záznam ze setkání bude k dispozici záznam, až bude k dispozici, bude zveřejněn zde.

Budete-li mít jakýkoliv dotaz, můžete jej položit v době konání – nebo jej můžete napsat do diskuse pod článkem, dotaz položíme a Arnošt Bednář jej zodpoví.